Informació pràctica

Si vols embarcar la teva furgo al continent americà i recórrer els densos boscos de Canadà i les rutes infinites d’Estats Units, aquí trobaràs informació sobre companyies marítimes, quan val posar la teva companya de viatge en un vaixell, quina assegurança contractar, punts de bivac, visats, etc.

Perquè sabem que la informació és or quan es viatja, volem compartir-la!

Enviament del vehicle

Com enviar el vehicle?
Aquestes són les companyies que vam trobar que operaven des d’Europa a nord Amèrica amb el sistema RoRo (Roll On Roll Off). És a dir, que es pugui carregar el vehicle com un ferri sense ficar-lo en un contenidor.
Nosaltres la vam enviar des de Amberes (Bèlgica) a Halifax (Nova Scotia, Canadà). Però cada companyia pot operar des de diferents ports.

Seabridge (aquesta va ser l’opció que vam triar nosaltres)

Wallenius Wilhelmsen Logistics

Com vam procedir amb la companyia?
La veritat, no va ser fàcil. El personal de la companyia únicament parlava alemany i un anglès bàsic. Tots els documents eren proveïts únicament amb alemany. En tot moment, vam adreçar-nos per correu electrònic. Una volta enviat el formulari de reserva, van enviar-nos el pressupost. Amb l’acceptació d’aquest, els primers papers van arribar força ràpid per correu ordinari.

Quin cost té enviar el vehicle? (tarifes 2013)
43€/m3 + 45% de taxes per carburant + taxes de duana i de port
opcional: assegurança marítima; 0,9% del valor del vehicle

exemple:
1,80m (amplada*) x 2,00m (alçada) x 5,00m (llargada) = 18m3 x 43 € = 774 €
+
774 € x 45% = 348,30 €
+
400 € aproximatius de taxes

Total = 1.522,30 € + 0,9% del valor del vehicle

*comptant els retrovisors

Què es permet carregar al vehicle?
Amb la companyia que vam seleccionar, era permès enviar qualsevol equipatge amb la condició que el vehicle aparentés buit. És a dir, tot ben guardat als armaris i ben tancat.

El dipòsit de gasoil havia de dur tan sols ¼ o menys.

Les bombones de gas eren acceptades sota la condició de que anessin buides.


Assegurança del vehicle

Assegurança vehicle per Estats Units i Canadà
Nosaltres vam contractar aquesta assegurança ja que el contacte parlava perfectament el francès i això facilitava els tràmits.

Progressive - Sather’s Insurance
contacte: Pierre Gerardy
telèfon: 805-644-8600 (extenció 110)

Nota: Per circular per Canadà es requereix la pòlissa original mentre que per Estats Units amb una còpia és suficient.

Quin cost té l’assegurança?
Depèn de l’any de fabricació, de l’edat del conductor i molts altres factors.

Aproximadament podríem parlar d’entre 400 $ i 800 $ a tercers (anual).

Seabridge també oferia la possibilitat de contractar una assegurança amb la condició de ser major de 25 anys.


Permís de conduir internacional

L’Automòbil Club d’Andorra és qui lliura aquest permís i té un cost de 25,77 € i una validesa d’1 any: www.aca.ad

En el temps que duem viatjant, mai ens han requerit aquest tipus de permís. Entenem que al viatjar amb un vehicle andorrà és suficient amb el permís de circulació del mateix país.


Assegurança mèdica

Us recomanem contractar una assegurança mèdica que us cobreixi a l’estranger ja que, sobretot als Estats Units, la sanitat és moooooooolt cara.


Adaptació del connector per les bombones de gas nord americanes

En el nostre cas, la furgo venia equipada amb un sistema de gas espanyol (connector a pressió). En arribar a nord Amèrica vam haver d’adaptar el connector per poder usar les bombones americanes.

En la següent imatge, us mostrem el connector espanyol que dúiem:


I el sistema de seguretat “SecuMotion”:


La bombona nord americana:


Per poder reutilitzar el connector espanyol, ens van fer la següent adaptació:Amb la nova adaptació, també podem utilitzar el connector per les bombones nord americanes:


Resultat final:


Us facilitem les dades de l’empresa que ens va fer l’adaptació (a penes 30’) si us trobeu a Halifax, Nova Scotia:

Hose & Fittings Canada Inc.
81 Ilsley Avenue Unit 1
Burnside Industrial Park
Dartmouth, NS, B3B IL3

cost: 35 $ CAD (tarifa 2013)


Visats turisme

La informació següent es basa en les circumstàncies en les quines ens hem trobat personalment i en els convenis internacionals que té Andorra amb Canadà i Estats Units. Per altres nacionalitats aquesta informació pot no ser vàlida.

Canadà:
Atorga un visat automàtic de 6 mesos des del moment en que es creua la frontera. Cap la possibilitat de renovar aquest visat sortint del país, fent-ho fins i tot al país veí, Estats Units.

Estats Units:

Ø  Visat automàtic
S’atorga un visat automàtic de 3 mesos des del moment en que es creua la frontera. Prèviament cal omplir l’ESTA (Electronic System for Travel Authorization) a través de la pàgina web https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ i té un cost de 14 $ i una validesa de 2 anys. La validesa es manté amb vigor tot i que s’entri i es surti del país en diverses ocasions, sempre i quan es faci dins del període de 2 anys.
L’obtenció de l’ESTA no garanteix l’entrada al país. L’agent que es troba a la frontera és qui dóna la validació final.

Com renovar el visat?
Cap la possibilitat de renovar aquest visat sortint del país sempre i quan no es faci a Canadà, Mèxic o illes veïnes.
Hi ha qui hauria intentat renovar el visat sortint i entrant per les fronteres veïnes. És clar que no sempre es pot topar amb un agent de bon humor.

Ø  Visat tipus B1/B2
Per complir amb la llei i evitar cap sorpresa, cal sol·licitar un visat tipus B1/B2 que es realitza online i té un cost de 160 $. Aquest visat té una validesa d’1 a 10 anys i permet estar 6 mesos consecutius al país. El nombre d’anys varia en funció de cada cas i ho decideix la pròpia ambaixada.
Per renovar aquest permís de 6 mesos consecutius, cal sortir i tornar a entrar al país.
El procés és vàlid fins a l’expiració del visat.
L’obtenció del visat tipus B1/B2 no garanteix l’entrada al país. L’agent que es troba a la frontera és qui dóna la validació final.

Quin és el procediment?
1r.- Adreçar-se a la web http://ceac.state.gov/genniv.
2n.- Omplir el formulari DS-160 (amb anglès).
3r.- Imprimir la pàgina de confirmació.
4t.- Adreçar-se a http://usvisa-info.com i seleccionar el país on es desitja realitzar la entrevista.
5è.- Crear un compte a través de la pàgina mencionada al punt 4t.
6è.- Realitzar el pagament.
7è.- Seleccionar la data de la entrevista (es possible seleccionar-la a mesos vista) i l’adreça de recollida del passaport.
8è.- Realitzar la entrevista a l’ambaixada seleccionada.
9è.- Recollir el passaport (entre 3 i 5 dies hàbils a comptar de la entrevista).

Us deixem aquest vídeo oficial de l’ambaixada de Canadà que mostra el procediment: http://www.youtube.com/watch?v=M9dmkE2UWAkParcs nacionals

Tenint en compte les tarifes per persona, per dia i per parc, és molt més rentable adquirir un abonament anual (entre 80$ i 140$ segons el país) tot i que només l’haguem d’utilitzar unes setmanes. A més de parcs nacionals, cobreix l’entrada per a monuments i museus nacionals, entre altres. Els abonaments es poden adquirir per internet o a qualsevol punt d’informació d’un dels parcs, monuments, museus...

A continuació us deixem els enllaços de cada país per a més informació.
Bivacs, aigua i punts de buidatge:

Els càmpings, els National Park, els National Forest o els States Parks, són bones opcions per pernoctar i sovint tenen molt bones instal·lacions. Però si viatgeu amb un pressupost més ajustat, sempre es pot optar pel “bivac salvatge”; des de indrets enmig de la natura a pàrquings de biblioteques.

A continuació adjuntem un parell de llistats amb coordenades GPS i molt més dels llocs on hem pernoctat “salvatgement” i de punts d’aigua i de buidatge que hem anat trobant al llarg del viatge:

A continuació també trobareu l’enllaç cap a un llistat dels pàrquings de la cadena de supermercats Walmart (només USA) on s’hi pot pernoctar:

A les gasolineres “TA” i “Flying J” sovint s’hi pot trobar un punt d’aigua i de buidatge de forma gratuïta o bé per a penes 5$.

Els següents enllaços també us poden servir d’ajuda per localitzar un punt d’aigua i de buidatge prop de la zona on us trobeu: www.sanidumps.com o www.rvdumpsites.net.

I si opteu per anar de càmping, us recomanem la targeta “Passport America” que us proporciona més de 1800 càmpings al 50%: www.passportamerica.com. El preu anual de l’abonament són de 44$ (despeses d’enviament excloses).Si necessiteu qualsevol tipus d’informació més detallada, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través de coneixentmons@gmail.com.

Darrera actualització: 07/09/2014